Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Starterslift Creatief

Looptijd: van 2 juli 2008 tot 31 januari 2013

Het project 'Starterslift Creatief' richt zich ophet ondersteuenen van creatieve startende ondernemers, met als doelstelling er onder meer voor te zorgen dat: * er zich meer creatieve talenten ontplooien als succesvolle ondernemers * deze ondernemingen zich vestigen in West- en Midden-Brabant en meer specifiek Breda en Tilburg * nieuwe ondernemingen zich vestigen in of verbinden aan de creatieve hotspots Triple O campus in Breda en het Veemarktkwartier in Tilburg; * er door deze lokale binding een nieuwe stedelijke dynamiek ontstaat, gebaseerd op de creatieve industrie; * West- en Midden-Brabant zich daadwerkelijk profileren als creatief centrum

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen