Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Start@work4u

Looptijd: van 1 augustus 2009 tot 31 juli 2010

Op de foto ziet u Joost. Joost volgt praktijkonderwijs op het Bonhoeffer college. Inmiddels is Joost toegelaten op het Deltion College in Zwolle, waar hij naast zijn baan voor 4 dagen per week, de opleiding Tweewielertechnicus gaat volgen. Het Bonhoeffer college is een school met een locatie voor praktijkonderwijs. Leerlingen van deze school kunnen niet via de reguliere leerwegen een diploma behalen. De school helpt haar leerlingen met behulp van ESF-subsidie aan een baan, vervolgopleiding of een ander passend uitstroomtraject. Door middel van cursussen, realistische werkplaatsen, arbeidskundig onderzoek en voor elke leerling een individueel traject, wordt de stap naar de arbeidsmarkt verkleind. Tijdens de schoolloopbaan en twee jaar na uitstroom worden alle leerlingen nog begeleid door een jobcoach. De school werkt uitgebreid samen met andere organisaties uit het werkveld en met het bedrijfsleven.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen