Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Station Nijmegen Goffert

Looptijd: van 1 januari 2014 tot 30 juni 2015

 

Bouw van een station Nijmegen-Goffert en verleggen van het fietspad als onderdeel van de snelfietsverbinding Nijmegen Wijchen. Met de aanleg van Station Goffert zal het gebied beter bereikbaar zijn voor forensen en daarmee ook een aantrekkelijk vestigingsklimaat zijn en blijven.

Daarnaast ligt in het gebied park Goffert het voetbalstadion “de Goffert” en evenementen terrein “Goffertpark”. De aanleg van het station zal positief bijdrage aan het verwerken van piekbelastingen van het gebied. Met de aanleg van het station zal de snelfietsroute die langs het spoor loopt worden verschoven waardoor de bereikbaarheid van het gebied met de fiets wordt geoptimaliseerd.

Winkelsteeg, het gebied rond het station, is voor de regio-Nijmegen een economische motor. Op de Novio Tech Campus (NTC) zitten al kennisintensieve bedrijven zoals halfgeleiderproducent NXP, in het markante FiftyTwoDegrees zijn internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentra gevestigd voor halfgeleiders, chips en medische technologie, en Gebouw M fungeert als incubator voor bedrijven in de life sciences.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen