Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Stepping Stones

Looptijd: van 22 november 2013 tot 31 december 2015
Stepping Stones

Eind 2012 werd de Economic Board Utrecht (EBU) opgericht, een samenwerkingsverband van het Utrechtse bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Samen stelden zij de strategische agenda 2013-2020 Stepping Stones vast.

Daarmee ging de wens van diverse overheden en kennisinstellingen uit de regio Utrecht in vervulling om het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties een belangrijke rol toe te bedelen bij de ontwikkeling van economisch beleid. Stepping Stones is de leidraad voor het versneldversneld ontwikkelen en vermarkten van nieuwe producten en diensten, met de nadruk op nieuwe slimme toepassingen van kennis en technologie en nieuwe vormen van ondernemerschap. De strategie geeft een visie over de marktkansen voor regionale ondernemers en organisaties en concentreert zich daarbij op drie thema’s: gezond leven, een groene economie en diensteninnovatie.

De bijdrage van Kansen voor West werd besteed aan het verder uitwerken en waarmaken van de strategische agenda. Naast het uitvoeren van regionaal economische trendverkenningen werden de gekozen agenda thema’s verder uitgediept. Vele honderden leden werden geworven en diverse ‘Get Connected’-bijeenkomsten brachten de leden nader tot elkaar. Ook werden ‘cafébijeenkomsten’ gehouden, zoals in de aanloop naar de Tour de France over innovaties in de sport in Café du Tour. Verder werd meebetaald aan een website, nieuwsbrieven, een magazine en het inzetten van social media als Twitter.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen