Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Stevenshoek Langweer

Looptijd: van 6 oktober 2009 tot 1 juli 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Het project "Stevenshoek Langweer" is de afronding van een aantal projecten die in het kader van traject D van het Friese Merenproject zijn uitgevoerd. Het traject D van het Friese Merenproject loopt vanaf de Tsjûkemar via de Scharster Rien en de Langwarder Wielen naar de Snitser Mar. In het traject ligt ondermeer de watersportplaats Langweer (gemeente Skarsterlân). De gemeente Skarsterlân wil aantrekkelijker worden voor watersportrecreanten, met Langweer als watersportkern van de gemeente. Begin 2007 is de uitvoering van het Friese Merenproject in de gemeente Skarsterlân gestart waaronder het verbeteren van de watersportvoorzieningen in Langweer. Deze verbeteringen hebben betrekking op een nieuw havenkantoor, sanitaire voorzieningen, recreatiegebouw, opwaardering van het strand door uitbreiding van speeltoestellen, overkapping voor recreanten en vervanging van de “Kippenbrug”. Het project Stevenshoek vormt de verbinding tussen de haven van Langweer en het centrum. De verbinding tussen de haven en het centrum zal worden getransformeerd naar een autoluw gebied. De inrichting zal een uitstraling krijgen van een boulevard die de toegang vormt van de haven naar het centrum. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het toeristische recreatieve aanbod en de gebruikersmogelijkheden van de recreatieve trekpleister Langweer.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen