Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Stimuleren financiële zelfredzaamheid MKB bedrijven

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 30 juni 2014
Stimuleren financiële zelfredzaamheid MKB bedrijven

Stimuleren financiële zelfredzaamheid MKB-bedrijven Het doel van het project, dat loopt van 1 januari 2012 tot 31 december 2014, is het begeleiden van mkb-bedrijven om hun toegang tot financiering te verbeteren. Dit gebeurt door het bieden van coaching en advisering aan startende en bestaande mkb-bedrijven. Het project is bedoeld voor startende ondernemers (met en zonder uitkering) en bestaande ondernemers tot 25 werknemers in de zogenaamde Hart van Brabant-gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg. De gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk sluiten later aan. Het aanbod aan ondernemers bestaat uit advies, coaching en begeleiding bij financiering. Advies en coaching is gericht op het vaststellen van de levensvatbaarheid van een onderneming, een voorwaarde bij een aanvraag voor financiering. Ná de start of financiering loopt de ondersteuning nog een jaar door.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen