Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

STINAF 2009-2012

Looptijd: van 1 juli 2009 tot 1 juli 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Het project betreft  de uitvoering van de subsidieregeling toerisme natuurlijk Fryslân 2009-2012. De regeling is gericht op het versterken van economische ontwikkelingen door innovaties en kwaliteitsverbeteringen. Hoogwaardige en innovatieve voorzieningen zijn van belang voor de kwaliteit van het toeristische product. Daarnaast is de regeling gericht op het handhaven van rust, ruimte, authenticiteit, natuur en landschap: winst voor recreatie moet zoveel mogelijk gecombineerd worden met winst voor natuur en landschap. Tenslotte is de regeling gericht op de stimulering van duurzaamheid (energie/milieu maatregelen): door de implementatie van nieuwe technologieën op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen wordt een bijdrage geleverd aan het klimaatneutraal ondernemen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen