Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

STINAG

Looptijd: van 17 december 2008 tot 1 juli 2015

Het project betreft de uitvoering van de subsidieregeling toerisme natuurlijk Groningen 2009-2012. De regeling is gericht op het versterken van economische ontwikkelingen door innovaties en kwaliteitsverbeteringen. Hoogwaardige en innovatieve voorzieningen zijn van belang voor de kwaliteit van het toeristische product.   De potentie van de provincie Groningen op het gebied van toerisme en recreatie is nog onvoldoende benut. De sector zal op het gebied van innovatie, ondernemerschap en kwaliteit belangrijke stappen moeten zetten om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Daarom wil de provincie Groningen ook de komende jaren een inspanning leveren om de ontwikkeling op dit beleidsterrein te stimuleren. Daarnaast is de regeling gericht op het handhaven van rust, ruimte, authenticiteit, natuur en landschap: winst voor recreatie moet zoveel mogelijk gecombineerd worden met winst voor natuur en landschap. En tenslotte is de regeling gericht op de stimulering van duurzaamheid (energie/milieu maatregelen): door de implementatie van nieuwe technologieën op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen wordt een bijdrage geleverd aan het klimaatneutraal ondernemen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen