Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SUL-138 als preventief middel tegen acute nierschade

Looptijd: van 1 maart 2019 tot 31 juli 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Sulfateq wil graag SUL-138, een uit de reeks van potente stoffen, verder ontwikkelen van de preklinische naar de klinische fase als preventief middel tegen acute nierschade. Deze waardcreatie wordt gedaan in samenwerking met de clinici uit het UMCG die de enorme potentie van SUL-138 herkennen. De strategie is om tijdens de klinische fase een licentie te verkopen van SUL-138 om cash flow te generen waarmee een duurzaam farmaceutisch bedrijf kan worden opgezet in Groningen. Tijdens dit project worden er 5 – 10 banen gecreëerd en na het vermarkten van een licentie naar verwachting 10 – 100.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen