Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SurgicAid

Looptijd: van 8 augustus 2019 tot 31 december 2022
surgic aid

Wereldwijd staan zorgstelsels onder grote druk. Zorgkosten blijven stijgen en er bestaan
grote personeelstekorten. Daarnaast is er sprake van een tekort aan standaardisatie bij chirurgische ingrepen, waardoor er grote verschillen bestaan in de kosten en patiëntuitkomsten tussen ziekenhuizen. Er bestaat dus een grote maatschappelijke behoefte naar manieren om de efficiëntie en de kwaliteit van chirurgische zorg te vergroten, en om de opleiding van personeel op de operatiekamer te verbeteren.

Binnen het SurgicAId project wordt op basis van kennis van het Amsterdam UMC en de UvA de eerste technologie ontwikkeld voor geautomatiseerde, objectieve beoordeling van chirurgen en OK-teams op basis van video-data uit de OK.

In het project worden tools ontwikkeld en gevalideerd, die na het project in 2023 op de markt gezet worden voor gebruik bij vijf verschillende ingrepen voor OK-team evaluatie, en voor 40 verschillende ingrepen voor chirurgevaluatie.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen