Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SurgINNOV

Looptijd: van 1 mei 2017 tot 31 december 2020
surginnov

Er is een groot tekort aan chirurgen wereldwijd.

Omdat de chirurgische opleiding traditioneel plaatsvindt in de vorm van on-site één-op-één training kost dit enorm veel tijd (jaren), is het arbeidsintensief, en wordt het beperkt door het aantal chirurgen om van te leren en hun expertise.

Daarnaast maakt de theoretische opleiding gebruik van 2D visueel materiaal (bv. boeken, afbeeldingen), terwijl anatomie en chirurgie 3D disciplines zijn. Hiermee komen chirurgen in opleiding met 2D kennis de operatiekamer binnen als ze een ingreep in 3D voor de eerste keer uitvoeren. In ontwikkelingslanden is de situatie nog nijpender. Daarom heeft INCISION Group BV zich hier verbetering in te brengen. Met EFRO-geld wordt een platform ingericht, waar chirurgen (in opleiding) elkaar kunnen ontmoeten en kennis uitwisselen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen