Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

T-Line visserij

Looptijd: van 24 augustus 2011 tot 11 augustus 2014

In het kader van de verduurzaming van de visserij en met name de boomkorvisserij zijn er een aantal alternatieve vistuigen ontwikkeld, waaronder de pulskor, SumWing en de pulswing.

Om een goedkoper alternatief te hebben heeft de firma De Vries in 2011 het zgn. “T-Line” vistuig ontworpen. Hierbij zijn wekkers vervangen door over de bodem lopende trilnaalden, die tot minder weerstand en bodemcontact moeten leiden. Daarnaast is het achternet anders opgebouwd dan gewoonlijk, als een ‘broeknet’ met twee kuilen naast elkaar. Het “T-line” vistuig is in verschillende proefreizen verder ontwikkeld gedurende 2012 en 2013. Tevens zijn onderwateropnamen gemaakt door het ILVO te Oostende, België en zijn met simulaties met de DynamiT™ software van INFREMER van dit vistuig gedaan.

Een vergelijking met een zusterschip, ook vissend met de SumWing met normale boomkornetten, laat zien dat het T-Line vistuig een brandstofbesparing kan geven van ca. 25%. De bruto besomming bleef echter wel ongeveer 15% achter. Per liter brandstof ving de T-Line echter ca. 42% meer in aan te landen vis.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen