Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Target

Looptijd: van 8 januari 2009 tot 31 december 2014

Het project Target betreft de opbouw van een duurzaam economisch cluster intelligente sensornetwerk van informatiesystemen in Noord-Nederland, gericht op databeheer bij zeer grote hoeveelheden data. Op basis van het Target model voor volledige integratie van grootschalige dataverwerking, archivering en analyse worden in samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven complexe en schaalbare datasystemen ontwikkeld en verbeterd. Deze proeftuin maakt het doorontwikkelen naar concrete markttoepassingen mogelijk en stelt deelnemers daarmee in staat om er in vervolgtrajecten verdere producten en diensten mee te ontwikkelen.   Onze hedendaagse maatschappij kenmerkt zich door een forse toename van het gebruik van sensoren, bijvoorbeeld in camera’s, scanners of netwerken zoals Lofar. Hierdoor worden steeds grotere datastromen gegenereerd die dienen te voldoen aan de informatiebehoefte van bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuele consumenten. Deze informatiebehoefte wordt al jaren gesteund door het exponentieel groeiende internet waar zeer grote hoeveelheden gegevens toegankelijk worden gemaakt. In toenemende mate wordt de vraag naar informatie toegespitst op de vraag: Hoe kan van grote hoeveelheden sensorgegevens zinvolle, betrouwbare informatie gemaakt worden?

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen