Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Target Proeftuin - Mining Big Data

Looptijd: van 1 september 2017 tot 31 maart 2022
Plattegrond van de locatie van het project

De Target proeftuin Mining Big Data faciliteert ondernemers met het ontwikkelen, testen en implementeren van innovatieve diensten die Big Data benutten. De kracht van de faciliteit schuilt in het gebruik van “smart data modeling” en “machine learning” voor het interpreteren van lawines aan gegevens. Deze intelligente ontsluiting wordt gerealiseerd in een intelligente software toplaag, de zogenaamde Big Data (acces) Layer. Deze laag vormt de enabler van proeftuingebruikers en onderscheidt de proeftuin van commerciële cloud services. De proeftuin omvat uitgebreide computer en dataopslag hardware, 3D visualisatie faciliteiten, met daarbij ook de expertise en smart software zodat de vraagstelling van de ondernemers omgezet kan worden in ICT oplossingen. RUG (rekencentrum CIT, Kapteyn Instituut, Data Science and Systems Complexity), TRAIN BV en Target Holding BV bouwen voort op hun succesvolle samenwerking in Target met het ondersteunen van de ontwikkeling van smart systems voor geheel nieuwe toepassingen voor het MKB in de domeinen gezondheid en welzijn. Zo ontwikkelt en vermarkt de proeftuin i.s.m. TRAIN een nieuw fact-finding systeem, door het aanwenden van de specifieke Target technologie van het “backwards tracking” en “chaining” van feiten terug naar hun bronnen. I.s.m. Target Holding ontwikkelt de proeftuin de Big Data Layer voor het hosten van heel specifieke data van energy grids en smart wearables. I.s.m. met Horus VR wordt een Virtual Reality (VR) platform ingericht, geschikt om het hart te vormen van een VR Valley in Noord-Nederland. De directe betrokkenheid van het MKB en hun aansturing in de vorm van de ontwikkeling van de toplaag van de infrastructuur in de proeftuin zien wij als een versterking van het “markt realisme” in de proeftuin en van het netwerken met MKBs.Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen