Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TBC de wereld uit!

Looptijd: van 26 januari 2018 tot 31 maart 2021
tbc de wereld uit

Tuberculose (TBC) is nog steeds een ernstige bedreiging, die vooral lage- en middeninkomenslanden raakt. Vroege diagnose is cruciaal om de TBC-epidemie te beëindigen. Er is sprake van een onaanvaardbare diagnose 'gap': van de nieuwe TBC gevallen wordt 40% niet gediagnosticeerd (in 2016 4 mln).

Kinetic Evaluation Instruments BV wil samen met meerdere mkb'ers, Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe diagnose-methode op de markt brengen. De beoogde methode bestaat uit:
I. Een nieuwe serologische diagnosetest die TBC-besmetting in een vroeg stadium kan aantonen.
II. Drie nieuwe diagnose-instrumenten die de nieuwe test snel, veilig en betrouwbaar kunnen uitlezen.
III. Een nieuwe meettechnologie (interferometrie) voor de desktop en de handheld die ‘lab-on-a-chip’ mogelijk maakt.

In het project willen de partijen de nieuwe TBC-test, desktop en handheld als gereed product op de markt brengen. Van de zelftest en interferometrie willen de partijen een in de markt valideerbaar prototype opleveren.

Het project leidt tot structurele extra omzet, winst en werkgelegenheid bij mkb'ers in de regio Utrecht en in de rest van Nederland, én levert een serieuze bijdrage aan de beëindiging van een ernstige epidemie, daling van het aantal infecties en sterfgevallen en van de diagnosekosten per patiënt.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen