Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

TCR technologie in de glasindustrie

Looptijd: van 1 januari 2013 tot 30 september 2014

Doel van het project is de technische haalbaarheid te onderzoeken van het warmte terugwinnen uit rookgassen door middel van thermochemische recuperatie (TCR) technologie. Dat proces levert de hoogwaardige brandstof syngas op, die kan worden verbrand in de glasoven waardoor netto minder aardgas verbruikt wordt. Door de toepassing van TCR technologie kan in een glasoven circa 25% energie bespaard worden en zullen de emissies van kooldioxide en stifstofoxide sterk gereduceerd worden. Dit project is gericht op de ontwikkeling, constructie, toepassing en evaluatie van een TCR-prototype voor de glasindustrie. Het project bestaat uit drie fasen: Pre-evaluatie waarbij de impact van de TCR op het glasproductieproces wordt onderzocht; Pilot testen met de TCR op een kleine glasoven (proof of concept); Opschalen en volledige engineering van industriële TCR-installatie.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen