Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TechGrounds

Looptijd: van 1 juni 2019 tot 31 mei 2022
TechGrounds

De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) draait op volle toeren en de werkloosheid is op het laagste punt in zeventien jaar. Toch is er ondanks de bloeiende economie veel werk te doen. Er staan nog teveel mensen langs de kant.

Heel specifiek voor de MRA is, dat er aan de ene kant een groot tekort is aan (tech)talent is en dat tegelijkertijd de arbeidsmarkt onvoldoende divers is. De Amsterdam Economic Board heeft daarom TechGrounds opgezet. TechGrounds brengt tech ondernemerschap en digitale vaardigheden naar de kansarmere communities en wijken in Nederland. Uiteindelijk moet het ervoor zorgen dat tech echt van iedereen wordt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen