Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TechGrounds Rotterdam

Looptijd: van 1 februari 2021 tot 31 juli 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Het ging de economie voor maart vorig jaar voor de wind. Er was veel bedrijvigheid en de werkloosheid was in jaren niet zo laag geweest. Maar sinds COVID-19 intrede heeft gedaan zijn het roerige en onzekere tijden. De werkloosheid stijgt en zal naar verwachting verder stijgen de komende kwartalen.
Door de stijgende werkloosheid komt ook de diversiteit op de arbeidsmarkt nog verder onder druk te staan. Die diversiteit was al onvoldoende in tijden van economische voorspoed, maar de urgentie om hier werk van te maken is nu alleen maar urgenter.
Er schuilt echter ook goed nieuws achter deze wat sombere constateringen. Namelijk dat er ook vakgebieden zijn waar nog steeds veel werk is en waar veel mensen gezocht worden. De IT is er daar een van. Ondanks de crisis is er nog steeds een tekort aan tech-talent.
En daarom is TechGrounds er! Om zowel de diversiteit op de arbeidsmarkt aan te pakken en de tekorten op de arbeidsmarkt IT op te lossen. TechGrounds leidt IT-professionals op met een focus op vrouwen en culturele diversiteit zodat tech uiteindelijk van iedereen wordt!
TechGrounds biedt een oplossing voor de 4 obstakels die in de weg staan om bovenstaande vraagstukken bij elkaar te krijgen: communicatie/distributie, (gebrek aan) zelfvertrouwen, discipline en randvoorwaarden. Deze obstakels staan kansengelijkheid en diversiteit op de tech-arbeidsmarkt in de weg.
TechGrounds is in 2019 begonnen in Amsterdam Nieuw-West en is inmiddels uitgebreid naar Zaanstad, Amsterdam Zuidoost en dus nu ook naar Rotterdam! In Rotterdam gaat TechGrounds in 2,5 jaar tijd in samenwerking met TekkieWorden mensen kennis laten maken en enthousiasmeren voor IT, mensen opleiden en in samenwerking met Randstad uiteindelijk deelnemers plaatsen bij werkgevers.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen