Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TechGrounds Zuidoost

Looptijd: van 15 april 2021 tot 14 april 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Het ging de economie tot maart vorig jaar voor de wind. Er was veel bedrijvigheid en de werkloosheid was in jaren niet zo laag geweest. Maar sinds COVID-19 intrede heeft gedaan zijn het roerige en onzekere tijden. De werkloosheid stijgt en zal naar verwachting verder stijgen de komende kwartalen. Die onzekerheid wordt nog sterker gevoeld in wijken waar de werkgelegenheid toch al kwetsbaar was. Dat geldt zeker voor Amsterdam Zuidoost.
Door de stijgende werkloosheid komt ook de diversiteit op de arbeidsmarkt nog verder onder druk te staan. Die diversiteit was al onvoldoende in tijden van economische voorspoed. Bepaalde groepen hadden toen al minder toegang tot de arbeidsmarkt. In de huidige situatie is de urgentie om hier werk van te maken is nu alleen maar urgenter.
Er schuilt echter ook goed nieuws achter deze wat sombere constateringen. Namelijk dat er ook vakgebieden zijn waar nog steeds veel werk is en waar veel mensen gezocht worden. De IT is er daar een van. Ondanks de crisis is er nog steeds een tekort aan tech-talent.
En daarom is TechGrounds er! Om zowel de diversiteit op de arbeidsmarkt aan te pakken en de tekorten op de arbeidsmarkt IT op te lossen. TechGrounds leidt IT-professionals op met een focus op vrouwen en culturele diversiteit zodat tech uiteindelijk van iedereen wordt!
TechGrounds biedt een oplossing voor de 4 obstakels die in de weg staan om bovenstaande vraagstukken bij elkaar te krijgen: communicatie/distributie, (gebrek aan) zelfvertrouwen, discipline en randvoorwaarden. Deze obstakels staan kansengelijkheid en diversiteit op de tech-arbeidsmarkt in de weg.
TechGrounds is in 2019 begonnen in Amsterdam Nieuw-West en is inmiddels uitgebreid naar Zaanstad en Rotterdam. In 2020 is er met veel succes al een pilot in Amsterdam Zuidoost gedaan., Met dit voorstel wil TechGrounds voortbouwen op dat succes en zich definitief gaan vestigen in Zuidoost.
In Zuidoost gaat TechGrounds in 2 jaar tijd in samenwerking met TekkieWorden, Randstad, Johan Cruijff Arena de Amsterdam Economic Board/TechConnect mensen kennis laten maken en enthousiasmeren voor IT, mensen opleiden en uiteindelijk deelnemers plaatsen bij werkgevers.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen