Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Technische bijstand MA REACT

Looptijd: van 1 januari 2020 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Technische Bijstand MA REACT richt zicht op de beheersmatige kant van het programma Kansen voor West door de Management Autoriteit (MA). De gemeente Rotterdam is door het rijk aangewezen als MA.De hoofddoelstelling is er voor te zorgen dat Kansen voor West past binnen de Europese kaders voor het cohesiebeleid. Daarnaast is de MA verantwoordelijk voor de besluitvorming in de Stedelijke Adviesgroep Rotterdam.

Uit de Technische Bijstand worden de organisatie en de activiteiten rond goed beheer gefinancierd. Activiteiten als communicatie, toezicht en evaluatie maken er deel van uit. Evenals ondersteuning van het Comité van Toezicht en de Stedelijke adviesgroep. De activiteiten in het kader van de Technische Bijstand staan in dienst van de implementatie van het Operationeel Programma Kansen voor West. Het gaat daarbij om de personele bezetting van programmabureau Rotterdam, de eventuele inschakeling van specialistische externe expertise of ondersteuning en de materiele kosten.

Het overall resultaat van de Technische Bijstand voor het programma Kansen voor West II is de volledige implementatie van het Operationele Programma door middel van projecten, volgens de regels die hier voor gelden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen