Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Technologische, economische en ecologische duurzaamheid van een offshore-getijdencentrale

Looptijd: van 1 september 2010 tot 1 maart 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Het doel van het BLUETEC-project is aantonen dat het opwekken van energie uit getijdenwerking technisch en financieel haalbaar is, en dat het kan bijdragen tot een daling van de CO²-uitstoot. Voor het project wordt een drijvend stalen platform van 40 bij 20 meter gebouwd met daarop vier turbines van 250 kilowatt elk. Het platform wordt verankerd aan de zeebodem. Het geleverde vermogen wordt geschat op 1600 MWh per jaar; de uitstoot van CO² zou met ruim 1 000 ton per jaar dalen. De kostprijs van getijdenenergie zal naar verwacht vergelijkbaar zijn met die van zonne-energie en dalen naarmate de technologie meer verspreid raakt. De resultaten van het project zullen ook worden gebruikt om de wetgeving rond off-shore technologie te vereenvoudigen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen