Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Technopolis Accelerator

Looptijd: van 9 december 2008 tot 31 december 2010

De TU Delft geeft al meer dan 10 jaar ondersteuning aan (ex)studenten die als technostarter een bedrijf beginnen. In 2006 werd dan ook de YES! Delft incubator opgericht, maar deze is vol. Toch willen veel technostarters in de doorgroeifase in de incubator gehuisvest blijven. Daarom wordt de TU Delft Accelerator gebouwd. Deze biedt ruimte aan meer dan 50 bedrijven.

Het pand dat hiervoor is aangekocht wordt afgebouwd en ingericht met speciale voorzieningen. Voorbeelden van deze speciale voorzieningen zijn: een Innovation Lounge met producten van de technostarters, een FabLab met 3D kopieerders en een clean room. Dit is een ruimte met overdruk. De clean room wordt gebruikt bij de industriële productie of ontwikkeling, waarbij een zo laag mogelijke hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht aanwezig mag zijn.

Samenwerking tussen : TU Delft en Delft Vastgoed B.V.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen