Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

testen van suikerbieten in strokenproeven tegen het vergelingsziektevirus

Looptijd: van 25 februari 2022 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Het project test de toepassing van strokenteelt van suikerbieten afgewisseld met stroken gerst, met als doel om daarmee de druk van groene perzikluizen (die het vergelingsziektevirus kunnen overbrengen) in de suikerbieten te beperken. Hierbij wordt zowel gemonitord wat het effect is van de strokenteelt op bladluizen als op natuurlijke vijanden. Tevens wordt gekeken naar het effect van een vroegbloeiende berm en wordt onderzocht of er verschil is tussen een eenjarige strokenteelt of een meerjarige strokenteelt. Het uiteindelijke doel van de andere teeltwijze (strokenteelt) is om de schade als gevolg van het vergelingsziekte te beperken zonder of met minder inzet van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen