Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TETEM verbindt culturele energie

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 31 maart 2012

 

TETEM kunstruimte verbindt kunst en maatschappij. TETEM is een ontmoetingsplek en podium voor beeldende kunst waarin kunstprojecten gecreëerd, geanalyseerd en gepresenteerd worden.

De organisatie initieert samenwerking met en tussen kunstenaars, deskundigen en kunstinstellingen met als doel beeldende kunst samen te brengen, zichtbaar te maken en te versterken. TETEM kunstruimte is gevestigd in het monumentale Tetem 1, een voormalige dekenfabriek die recent is getransformeerd tot een ruimte voor hedendaagse kunst. De aankoop van Tetem 1 en de transitie van deze dekenfabriek tot TETEM kunstruimte zijn mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Europese Unie, de Provincie Overijssel en de Gemeente Enschede.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen