Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

The Garden Proeftuin SDSI

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 31 maart 2018


The Garden’ Proeftuin SDSI is een fysieke omgeving op het HighTech Systems Park, waarin ICT producten gebaseerd op ‘secure data sharing’ kunnen worden ingebracht/uitgerold waarmee vervolgens onder realistische condities experimenten met eindgebruikers kunnen worden uitgevoerd.

De experimenten leiden tot een beoordeling van de mate van ‘volwassenheid’ van het product en kunnen ook leiden tot de definitie van benodigde aanpassingen om te komen tot door de eindgebruiker gewenste functionaliteit.
In eerste instantie worden twee verschillende software producten ontwikkeld om naar de markt te brengen en die elk afzonderlijk een stimulans vormen voor meer en beter ICT en data gebruik en de creatie van nieuwe toepassingen in professionele en zakelijke omgevingen.

  • Een samengesteld product waarmee het state-of-the-art veilig delen van data als dienst aan bedrijven en instellingen aangeboden kan worden.
  • Een verzameling slimme applicaties die laten zien hoe het veilig delen van data het gebruik van meerdere datastromen van verschillende eigenaren mogelijk maakt, waardoor slimmere en beter op de persoonlijke behoefte van de gebruiker afgestemde mobiele toepassingen mogelijk worden.De in dit project ontwikkelde Apps zijn uniek omdat ze specifiek gericht zijn op het leveren van waardevolle diensten op en rondom een specifieke locatie.

    Het tweede product is met zorg gekozen om te helpen de experimentele validatie en valorisatie van het eerste product te realiseren op locaties zoals het High Tech Systems Park in Hengelo en de campus van de UT.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen