Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Thermoplastic composites Research Center (TPRC) Enschede

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 31 december 2014


Het materiaalonderzoek richt zich op het ontwikkelen van lichtere en duurzame thermoplastische producten. Daarnaast richt het onderzoek zich op nieuwe productie- en assemblageprocessen die kostenefficiënter zijn en milieuvoordelen opleveren.

Een belangrijke drijfveer van het centrum is het toenemende gebruik van thermoplastische materialen in de luchtvaartindustrie: klanten stellen hogere eisen aan producten die lichter, kostenefficiënt en duurzaam zijn. Om hier aan te kunnen voldoen, is de luchtvaartindustrie net als andere branches voortdurend op zoek naar innovaties die de ontwikkeling van de technologie voorthermoplastische composieten versnellen, en die de snelle introductie in de productielijnen mogelijk maken.  Bekijk hier een filmpje over TPRC

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen