Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TMI-POC Fonds Flevoland

Looptijd: van 9 september 2016 tot 31 december 2022
TMI-POC fonds

De provincie Flevoland bevordert de economische groei in het regionaal bedrijfsleven.

Een van de grote knelpunten van het bedrijfsleven met groei-ambities is het verkrijgen van genoeg financiering. Zeker daar waar het gaat om investeringen in innovatie.

De provincie Flevoland heeft in haar economisch programma  'Flevoland: ecosysteem voor ondernemerschap' besloten een Proof of Concept Fonds op te zetten: een fonds dat (co-) financiering verstrekt aan innovatieve bedrijven in het midden en kleinbedrijf (MKB) met groei-ambities, die wensen te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten en verkeren in de zogeheten proof-of-concept (POC) fase.

Dit kan de provincie echter niet alleen financieren en daarom springt Kansen voor West 2 bij.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen