Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TMI-POC Fonds Flevoland

Looptijd: van 9 september 2016 tot 31 december 2023
TMI-POC fonds

Financiering voor technologische innovaties in Flevoland

1. Wat is het POC Fonds?
Het POC-fonds is een investeringsfonds dat zich toelegt op de financiering van vroege fase innovaties. Het POC-fonds helpt ondernemers in Flevoland om deze unieke innovaties sneller naar de markt te brengen. Het biedt ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase (van het proof-of-concept tot en met de technische en commerciële validatie) te overbruggen.
Een team van ervaren investment manager biedt ondersteuning als het gaat om financiële en strategische vraagstukken terwijl u tevens toegang krijgt tot een netwerk van investeerders en financiers die kapitaal voor de verdere ontwikkeling van de onderneming kunnen verschaffen.

2. Voor welke ondernemers is het POC Fonds?
Ambitieuze, innovatieve MKB-bedrijven die in Flevoland gevestigd zijn of zich in Flevoland willen vestigen en de potentie hebben om te groeien.

3. Wanneer kom je in aanmerking?
De focus ligt op ondernemingen in de zogeheten RIS-3-sectoren en crossovers. De RIS3-sectoren zijn: Agri & Food, Chemie & Biobased, Creative Industrie, Energie, Hightech systemen & materialen, ICT, Life Science & Health, Logistiek, Tuinbouw- en Uitgangsmaterialen, Water & Maritiem.

4. Waar kan ik terecht voor meer informatie?
Flevoland Capital

5. Verwijzing naar website.
https://pocfondsflevoland.nl
T. 0320 286 787
info@flevolandcapital.nl

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen