Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

To the next Level

Looptijd: van 6 oktober 2009 tot 31 december 2014

De gamesindustrie ontwikkelt zich zeer snel, ook in Nederland. Onderzoeken wijzen uit dat zowel het aantal bedrijven in de gamesindustrie als het aantal werknemers binnen deze bedrijven snel groeien. Het aantal innovaties dat tot stand komt binnen deze sector is aanzienlijk. Een veel belovende ontwikkeling betreft serious gaming. In serious gaming staat een nuttige toepassing van de game centraal. Deze toepassingen zijn zeer divers, uiteenlopend van educatie in een gaming omgeving tot het oefenen van hulpverlening bij een terroristische aanslag. Serious gaming staat internationaal gezien nog in de kinderschoenen maar wordt een grote toekomt toegedicht in het onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid (SenterNovem, 2009). Op het gebied van serious gaming is nog beperkte kennis en ervaring. De regio die als eerst adequaat hier op inspeelt en in korte termijn veel kennis en ervaring op doet, zal een blijvend voordeel verkrijgen boven andere regio’s. Om deze redenen zet stichting GameAcademy zich in om de (serious) gamesindustrie in het Noorden van Nederland te vergroten. Het plan ‘To The Next Level’ behelst een aantal uiteenlopende projecten. Door het opzetten van deze indrukwekkende projecten, zal het Noorden dè plek zijn voor iedereen die zich bezig houdt met of geïnteresseerd is in (serious) gaming.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen