Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Toepassing nanotechnologie (voor de machinebouw) in de voedingsmiddelenindustrie

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 28 februari 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het ontwikkelen van techniek ter verbetering van de reinigbaarheid van voedselbereidingsapparatuur.

Hiervoor wordt onderzoek gedaan naar een detailontwerp (apparatuur) in combinatie met een optimale nanocoatingstechniek, waarmee apparatuur in de voedingsmiddelenindustrie langer beschikbaar voor productie en beter reinigbaar is. De projectpartners zien kansen om hun kennis op het gebied van coating enerzijds en voedselbereidingshygiëne anderzijds te combineren.

Als helder kan worden gemaakt hoe de voedselbereidingsapparatuur qua hygiëne kan worden verbeterd door bepaalde specifieke coatings, ontstaat een grote markt in de voedingsmiddelenindustrie. De apparatuur biedt dan ten opzichte van concurrenten een betere kwaliteit eindproduct, meer productie-uren, kortere reinigingstijd en verlaging van de aanvangsbesmetting van het eindproduct.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen