Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Toeristische Ontwikkeling Zaanse Schans

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 december 2015

De Zaanse Schans is één van de 10 toeristische toplocaties van Nederland. Bij het oorspronkelijke ontwerp van de Zaanse Schans is nooit gedacht dat het een buurt zou worden waar bijna dagelijks busladingen toeristen arriveren en waar honderdduizenden toeristen hun weg moeten vinden. Het is dan ook logisch dat er geen rekening is gehouden met de groei van de buurt bij de aanleg van het parkeerterrein en de bouw van het Zaans Museum.

Met de ontwikkeling van aantrekkelijke arrangementen en producten voor een grotere doelgroep, beter positioneren van de Schans en verbeteren van de bereikbaarheid, moeten toeristen verleid worden langer te blijven en meer te besteden. Daardoor kan de Zaanse Schans haar functie als aanjager en transferpunt van toerisme in de metropoolregio beter invullen en zal de streek een economische impuls krijgen.

De verbeteringen bestaan onder meer uit opknappen en vernieuwen van bestaande voorzieningen, zoals de huidige scheepswerf tot een Kuiperij, realiseren van nieuwe voorzieningen, aanleggen van wandel- en vaarroutes in bijvoorbeeld de Kalverpolder, ontwikkelen van nieuwe faciliteiten als een entreepaviljoen en aantrekkelijke activiteiten en speelmogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Ook zal de internationale profilering van de Zaanse Schans een impuls krijgen door de ontwikkeling van marketingplannen.

Samenwerking tussen : Stichting De Zaanse Schans, gemeente Zaanstad en provincie Noord-Holland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen