Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

T.P.R.T.

Looptijd: van 5 september 2018 tot 31 december 2020

Bandenspanning heeft een grote invloed op de veiligheid, het comfort en het energiegebruik van voertuigen. Ieder type ondergrond en bepaalde weersomstandigheden vereisen een specifieke bandenspanning. In de huidige praktijk worden banden van voertuigen slechts sporadisch op spanning gebracht middels bijvoorbeeld een fietspomp of compressor. Wij ontwikkelen een revolutionair technisch product voor tweewielers, waaronder fietsen en motoren: T.P.R.T. (Tyre Pressure Regulation for Two-wheeled vehicles). T.P.R.T. bestaat uit een speciale miniatuur compressor en geavanceerde elektronica die in de wielen van een voertuig ge?ntegreerd worden. Dit gaat fietsers en berijders van scooters, brommers en motoren de mogelijkheid bieden zowel rijdend als in stilstand de bandenspanning tot ieder gewenst niveau te reguleren. De fietspomp of compressor wordt geheel vervangen. T.P.R.T. maakt de actuele bandenspanning continu zichtbaar en biedt de mogelijkheid om lucht op te slaan in een speciaal reservoir in de velg van een voertuigwiel. Er is altijd lucht voorradig en een lege band is binnen enkele seconden volledig op druk te brengen. T.P.R.T. zal zeer lichtgewicht zijn (< 150 gram) en extreem compact. Voor het systeem is een patent aangevraagd (aanvraagnummer 2018061). Er is een Nederlands patent verleend en de aanvraag is inmiddels doorgezet voor een wereldwijd patent (PCT-procedure)De potenti?le markt voor onze nieuwe oplossing is erg groot. Startend met de marktintroductie in de high-end sportfietsen en motorfietsen zal ons systeem zijn weg gaan vinden naar o.a. elektrische fietsen, brommers en scooters. Er is inmiddels interesse getoond vanuit toonaangevende fabrikanten van fietsen en motoren (zie bijgevoegde brief). De evenwichtige samenwerking tussen de consortiumpartners zal zich ook na de engineeringsfase continueren en resulteren in productie en werkgelegenheid bij de fabricage van de elektronica, mechanische onderdelen en high-end fietswielen.

Wist je dat?

De subsidieregelingen INTERREG Deutschland-Nederland gelden zowel voor Duitse als voor Nederlandse projectpartners. Dat is bijzonder, want bij de meeste internationale programma’s gelden vaak toch nog nationale regelingen. Door de gezamenlijke regelingen wordt gewaarborgd dat alle subsidieontvangers gelijk behandeld worden. Het leidt er soms wel toe dat regelingen anders zijn dan u gewend bent (en soms ook wat moeilijker).

Voor de sectoren Energie, Health, Agrifood, Logistiek en HTSM zijn er in samenwerking met experts uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid “strategische initiatieven” opgesteld. Dat zijn thematische kaders waarbinnen elk INTERREG-project in betreffende sector moet vallen. Zo wordt ervoor gezorgd dat INTERREG bijdraagt aan de benodigde innovaties binnen deze belangrijke sectoren.

Met de zogenoemde “kaderprojecten” wordt in het programmagebied geld ter beschikking gesteld voor mini-projecten zoals een uitwisseling tussen twee scholen of bijvoorbeeld sportverenigingen. Juist deze activiteiten zorgen ervoor dat er draagvlak ontstaat voor de grensoverschrijdende samenwerking, ook later op een groter niveau. Voor het aanvragen van een subsidie kunt u terecht bij de Euregio bij u in de buurt (zie voor meer informatie onze website www.deutschland-nederland.eu)

Door het Duitse federale systeem hebben de deelstaatregeringen van Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen relatief veel eigen bevoegdheden. INTERREG valt onder de taak van de deelstaten en niet van de federale regering in Berlijn. Het kan dus zijn dat u met verschillende ministeries of contactpersonen te maken heeft.

Binnen een aantal projecten bestaan mogelijkheden om als MKBer “aan te haken” zodat u niet wordt geconfronteerd met lange procedures en snel kunt beginnen met uw innovatieve projectidee. Neemt u contact op met uw regionale programmamanagement voor de precieze mogelijkheden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen