Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Transforming Packaging Industry

Looptijd: van 15 december 2021 tot 31 december 2023

 

De verpakkingsindustrie heeft een flink aandeel in het gebruik van vervuilende inkten en papierverspilling. Met dit project wil men dit veranderen door de al ontwikkelde milieuvriendelijke “Inkjet Photonics” technologie, toe te passen in een geavanceerde fotonische printstraat.

Op deze manier kan de verpakkingsindustrie, die nu nog voornamelijk analoog werkt, versneld transformeren naar een digitale en vooral duurzame industrie. Het is nu van belang dat het klantenbestand van de projectpartners wordt overtuigd dat de nieuwe technologie voor hun specifieke vraag werkt. Dit betekent dat er voorbeelden moeten worden geleverd, die voldoen aan de eisen van de klant. Hiervoor zijn demonstratiemachines, ondersteunend personeel en ruimte nodig

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen