Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TRI Blauwe Stad fase 2

Looptijd: van 2 april 2009 tot 31 december 2013

Rond de Blauwe Stad is in de vorige EFRO-periode meebetaald aan het realiseren van een goede toeristisch-recreatieve infrastructuur. In dit project worden ontbrekende schakels, knooppunten en aansluiting op de regionale toeristische netwerken gerealiseerd. Toeristische voorzieningen en infrastructuur vormen een wezenlijk onderdeel van het Blauwestad project en het doorbreken van de sociaaleconomische stagnatie. Dit project moet beschouwd worden als investeren in de fysiek randvoorwaarden voor nieuwe initiatieven. De investeringen hebben een vliegwielfunctie voor verdere private investeringen in het gebied.  Concreet gaat het om de volgende investeringen: Diverse fietsverbindingen, waardoor rondjes mogelijk worden en/of andere gebieden ontsloten worden.   Twee pontjes voor fietsers en wandelaars. Torenpaviljoen (uitkijktoren) en natuurtheater Reiderwolde.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen