Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TRI Landgoederenzone Leek-Roden deel Nienoord

Looptijd: van 21 oktober 2009 tot 1 juni 2014

Dit project is een deelproject van de Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden. Naast een subsidie vanuit Europa wordt het project mogelijk gemaakt door provinciale en regionale subsidies (regio Groningen-Assen). Binnen de regionale samenwerking van de Regio ondersteunt en initieert het programma Regiopark projecten op het gebied van landschap, natuur en recreatief gebruik. De eigen bijdrage van de gemeente bestaat voornamelijk uit projectonderdelen waar de gemeenten al middelen voor gereserveerd had. Dit maakt het voor de gemeente Leek mogelijk in deze financieel krappe tijden een kwaliteitsverbetering op het landgoed Nienoord uit te voeren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen