Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Tropinhi

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 30 juni 2020


Tropinhi ontwikkelt nieuwe kandidaat geneesmiddelen en services voor de bestrijding van tropische infectieziekten, met focus op Malaria, Dengue en Zika. Het speelt daarmee in op de grote vraag naar nieuwe geneesmiddelen, die zowel de infectieziekte bestrijden als de verdere verspreiding ervan tegengaan.

Wereldwijd lijden meer dan 500 miljoen mensen aan dergelijke ziekten. Middels een high-throughput testsysteem (beschikbaar voor contract-research) worden chemische en bioactieve compounds gescreend en doorontwikkeld in leads en kandidaat medicijnen.
De partners bestaande uit de Radboud Universiteit en het Radboudumc en de private partijen, Protinhi Therapeutics en Trop IQ spelen in op de dringnde medische noodzaak en grote vraag uit de farmaceutische markt.

Lees hier het interview: TropIQ Health Sciences dankzij EFRO-subsidie op de internationale kaart

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen