Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Tropinhi

Looptijd: van 2017-01-01 tot 2019-12-31
Plattegrond van de locatie van het project

Tropinhi ontwikkelt nieuwe kandidaat geneesmiddelen en services voor de bestrijding van tropische infectieziekten, met focus op Malaria, Dengue en Zika. Het speelt daarmee in op de grote vraag naar nieuwe geneesmiddelen, die zowel de infectieziekte bestrijden als de verdere verspreiding ervan tegengaan. Wereldwijd lijden meer dan 500 miljoen mensen aan dergelijke ziekten. Middels een high-throughput testsysteem (beschikbaar voor contract-research) worden chemische en bioactieve compounds gescreend en doorontwikkeld in leads en kandidaat medicijnen. De partners bestaande uit de Radboud Universiteit en het Radboudumc en de private partijen, Protinhi Therapeutics en Trop IQ spelen in op de dringnde medische noodzaak en grote vraag uit de farmaceutische markt.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen