Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TrueSort - Dynamisch scan-sorteersysteem voor hoge kwaliteit groente & fruit

Looptijd: van 1 januari 2019 tot 30 november 2021
Plattegrond van de locatie van het project

De manier van kwaliteitsbeoordeling binnen de groente en fruit verwerkingsindustrie bestaat momenteel uit een interne kwaliteitsbeoordeling o.b.v. een intern-scansysteem wat ?in? het product kan kijken, en een externe kwaliteitsbeoordeling door een medewerker. Door de hoge verwerkingssnelheden en de structuur van de producten vallen externe defecten als rotte plekken/barsten nauwelijks op. Hierdoor worden per dag zowel in Nederland als in de VS miljoenen producten verkeerd beoordeeld. Momenteel is er geen oplossing in de markt om de externe kwaliteit van groente en fruit nauwkeurig te kunnen beoordelen.

Middels dit OPZuid project wil Ellips BV (expert in het ontwikkelen van optische beoordelings- en sorteertechnologie) graag een totaaloplossing ontwikkelen, waarmee voedselverspilling kan worden tegengegaan en producten van een hoge kwaliteit kunnen worden gerealiseerd tegen een goede prijs.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen