Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Tracking, Tracing, Sensoring Platform (TSP)

Looptijd: van 1 juli 2009 tot 31 december 2013

 

RFID is een technologie die met radiogolven op afstand informatie kan lezen van labels. Tot nog toe wordt deze technologie gebruikt in labels van kleding om diefstal te voorkomen en bij voorraadbeheer.

Samen met de Universiteit van Twente en twee Twentse spin-offbedrijven ontwikkelt het Gelderse NEDAP een nieuwe toepassing van de RFID techniek onder de noemer TSP. TSP staat voor Tracking, Tracing, Sensoring Platform. Deze TSP techniek wordt gekenmerkt door een zeer laag energiegebruik van de labels en zeer exacte plaatsbepaling van de labels tot op een afstand van 100 meter. Bovendien hebben de labels een zodanige rekencapaciteit dat ze berekeningen kunnen maken en data opslaan. Hierdoor ontstaan volledige nieuwe toepassingen in onder andere de beveiliging, logistiek, landbouw en gezondheidszorg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen