Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

TU/e Innovation and Learning

Looptijd: van 00:00:00 tot 00:00:00
TU/e uitzicht stad

De Technische Universiteit Eindhoven is gelegen in het hart van de Brainport regio en werkt met veel passie aan hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling, engineering en design met een sterke internationale focus. Door samenwerking met Triple Helix partners heeft de TU/e een uniek High Tech ecosysteem gecreëerd dat bijdraagt aan de maatschappelijke uitdagingen van nu.

Meerdere projecten waar de TU/e aan deelneemt en die gerealiseerd worden met Europese middelen, dragen bij aan dit ecosysteem. Ze fungeren als catalysator voor high toepassingen voor het dagelijkse leven en voor de industrie, zoals nieuwe gezondheidsproducten gericht op zelfraadzaamheid en drones die silo’s en windmolens kunnen controleren. Essentieel zijn de samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Op deze manier realiseert de Brainport regio bijvoorbeeld een voorlopers positie in de fotonische technologie, aangemerkt door Europa als een van de speerpunten in de nieuwe economie. En wordt er een brug geslagen tussen het MKB-bedrijfsleven en aankomende hoog opgeleide technici, zodat het MKB beter in staat is te innoveren.

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen