Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Uitbreiding van zandverstuivingen in inlandse duingebieden

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 december 2013

De Loonse en Drunense Duinen is een nationaal park dat vooral wordt gekenmerkt door stuifzandgebieden. Doel van dit project is de stuifzandgebieden te onderhouden en uit te breiden van 465 tot 575 ha. Dat gebeurt door het duurzaam verwijderen van de bovenste bodemlaag en het rooien van bomen, zodat het zand en de wind opnieuw vrij spel krijgen. Intensievere begrazing met schapen moet voorkomen dat grassen en bomen opnieuw de bovenhand krijgen. Om de rust in het natuurpark te verzekeren worden nieuwe bezoekerszones aangelegd. In het stuifzandgebied zal zich een typische vegetatie ontwikkelen (korstmossen, buntgras) die vele insecten aantrekt, die dan weer het voedsel vormen voor bepaalde vogelsoorten (nachtzwaluw, tapuit, duinpieper, draaihals).

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen