Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Uitbreiding Verzetsmuseum met een kindermuseum

Looptijd: van 12 juli 2010 tot 31 december 2013
Verzetsmuseum

Uitbreiding Verzetsmuseum met een kindermuseum

Het Verzetsmuseum Amsterdam is een toonaangevend museum, dat de gebeurtenissen tijdens de oorlog bespreekbaar maakt en de dialoog over het belang van vrijheid en democratie levend houdt. Het museum heeft de potentie om verder te groeien, daarin gesterkt door het jaarlijks toenemend aantal bezoekers. Onderwijs is een kerntaak van het museum, maar deze kwam in het gedrang door de steeds grotere aantallen schoolbezoeken waardoor het museum uit zijn jasje dreigde te groeien. Het museum, dat in de Plantagebuurt uitkijkt op de ingang van Artis, besloot daarom een noodzakelijke stap te zetten. Het breidde uit door een aangrenzende oude, vervallen garage te vervangen door een duurzame, milieuvriendelijke annex, speciaal voor de jeugd. Kansen voor West droeg bij aan de komst van dit ‘Verzetsmuseum Junior’, dat in oktober 2013 zijn deuren opende.

Met de realisatie van Verzetsmuseum Junior kon het Verzetsmuseum, zonder verhuizing en zonder sluiting voor het publiek, uitbreiden met een extra netto vloeroppervlak van 560 m2. De helft beslaat een museale presentatie waar kinderen op een educatieve en speelse manier de essentie van het museum meekrijgen. De rest van het gebouw heeft – buiten de basisvoorzieningen – een goed geoutilleerde ontvangstruimte voor schoolgroepen, een vergaderruimte, enkele kantoorruimtes en een ruimte voor museumdocenten.

'Verzetsmuseum Junior is door kinderen uitgeroepen tot het beste kindermuseum 2015.'

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen