Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

UltraSense NMR

Looptijd: van 1 juni 2010 tot 1 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Eén van de veelbelovende toepassingen van UltraSense NMR is een diagnostische test voor vroegtijdige opsporing van prostaatkanker.

Prostaatkanker is een van de meest voorkomende ouderdomsziekten met het hoogste sterftecijfer bij mannen. Met de nieuwe diagnostische test kan prostaatkanker vroegtijdig worden gesignaleerd en behandeld, voordat de ziekte agressief wordt.  Multi-inzetbaar: daarnaast kan de technologie op een groot aantal gebieden worden ingezet. Bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie bij de ontwikkeling van nieuwe potentiële medicijnen, het analyseren van voedselopname en spijsvertering of afwijkingen hierin (obesitas), of voor de analyse van chemische processen of bijvoorbeeld waterkwaliteitsanalyse.

De Ultra Sense NMR combineert de specificiteit om biomoleculen te kunnen onderscheiden èn een ultrahoge gevoeligheid, die NMR normaal niet heeft. Door de nieuwe technologie kan de gevoeligheid honderd keer vergroot worden en dat biedt veel toepassingsmogelijkheden tegen relatief lage kosten. De verwachting is, dat binnen de periode van vijf jaar, zowel de hooggevoelige analyse kan worden uitontwikkeld, als ook een prototype voor een nieuwe diagnostische test voor prostaatkanker kan gaan ontstaan.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen