Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ultrasonic Welding Padding Machine

Looptijd: van 4 januari 2016 tot 30 november 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Consumenten stellen steeds hogere eisen aan producten en verpakkingen. Men eist langere houdbaarheid, eenvoudig gebruik, geen verspilling en visueel aantrekkelijke presentatie. Huidige verpakkingen zijn geoptimaliseerd waardoor compleet nieuwe verpakkingsmethodes worden ontwikkeld om tegemoet te komen aan deze eisen. Zo worden er biologisch afbreekbare verpakkingen ontwikkeld en verpakkingen waarbij de gebruikelijke absorberende pads worden vervangen door een laag folie. Probleem is echter dat deze verpakkingsmethodes nieuwe technologie nodig hebben voor grootschalige productie. Ook hieraan zijn sterke eisen verbonden m.b.t. productiesnelheid en betrouwbaarheid. Klebo Technics en TebruTech hebben ruime kennis op dit gebied en gaan zich daarom richten op de ontwikkeling van een nieuwe machine genaamd de ‘Ultrasonic Welding Padding Machine’.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen