Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

United World College Maastricht

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 30 juni 2014

United World CollegeDit project omvat de realisatie van de United World College in Maastricht. Volgens een groot aantal bedrijven in de zuidelijke regio leidt de aanwezigheid van relatief kleine internationale scholen tot problemen bij het aantrekken van internationale werknemers en tot ‘vlucht’ van ouders die hun kinderen in Brussel of Düsseldorf op school plaatsen. Met de vestiging van de UWC-campus in Maastricht wordt deze negatieve tendens doorbroken. Optimaliseren internationaal onderwijsHet UWC Maastricht zorgt met haar activiteiten voor het optimaliseren van het internationale onderwijs in de regio. Hiermee wordt een stevige impuls gegeven aan het internationale vestigingsklimaat. Immers, excellent internationaal onderwijs is een belangrijke randvoorwaarde om internationaal hoogopgeleide kenniswerkers te behouden en nieuwe aan te trekken. In het projectplan worden de doelstellingen verder onderbouwt. De UWC campus moet zorgen voor een verbetering van het vestigingsklimaat,

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen