Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Universele machinebesturing voor op afstand regelbare voertuigen

Looptijd: van 1 maart 2016 tot 31 december 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Riwo is specialist in industriële automatisering en machine- en procesbesturing. Het bedrijf ontwikkelt automatiseringsoplossingen voor diverse industrieën zoals de voedingsmiddelenindustrie, procesindustrie, waterschappen, automobielindustrie en de land- en tuinbouw. Een trend is dat steeds meer automatiseringsoplossingen op afstand aanstuurbaar en regelbaar zijn. Men heeft nu de intentie een universele machinebesturingsmodule te ontwikkelen waarbij ook mobiele voertuigen op afstand regelbaar worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld multifunctionele voertuigen die over toepassingen beschikken als mesttanken, watertanks, meststrooiers, houtsnipperaars en suikerbietenbunkers (zie afbeelding hieronder). Zo kan een mestinjector op afstand worden ingegeven waar en hoeveel mest in een akker moet worden geïnjecteerd. De ontwikkeling heeft uiteindelijk betrekking op alle industriële mobiele voertuigen. Hierdoor is een grote marktpotentie aanwezig en is de impact omvangrijk. Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren wordt kennis ingekocht bij drie externe partijen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen