Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Urban Cooling System

Looptijd: van 1 april 2022 tot 30 november 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Door Koersmix halfverharding te combineren met het Permavoid® Capillair Irrigatie Systeem (PCIS) kan een optimaal voordeel behaald worden, omdat het PCISysteem in staat is de Koersmix vochtig te houden. De Koersmix halfverharding zal het regenwater absorberen tot aan zijn veldcapaciteit en zal het teveel aan water doorlaten naar het PCISysteem. Wanneer de halfverharding onder veldcapaciteit komt kan het regenwater via capillaire werking teruggebracht worden naar de Koersmix. Hierdoor is het mogelijk de koelende werking van de vochtige halfverharding te verlengen.

Met deze innovatie willen we het volgende bereiken:
1. Hooswater bergen;
2. Vertraagd infiltreren;
3. Het riool ontlasten;
4. De omgeving koelen.

De halfverhardingen van Koers onderscheiden zich duidelijk in de markt door hun unieke samenstellingen, CO2 neutrale productiewijze en klimaatvriendelijke eigenschappen. Met de ontwikkeling en productie van halfverhardingen heeft Koers al meer dan 20 jaar ervaring. Alle halfverhardingen van Koers zijn in eigen beheer samengesteld, voor een deel uit gerecyclede materialen met daarbij als belangrijke hoofdpunt: de milieutechnische eigenschappen. Koers werkt dus zoveel mogelijk volgens het cradle to cradle principe, wat inhoudt dat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen.

De PCISysteem bestaat uit units die ingepakt zijn met folie, zodat deze water vast kunnen houden. Overtollig regenwater, dat normaal gesproken in de bodem wordt afgevoerd/geïnfiltreerd, wordt tijdelijk opgeslagen. Een teveel aan water zal via een overstort alsnog in de bodem geïnfiltreerd worden zodat er geen water verloren gaat en dus optimaal verwerkt wordt op de locatie waar het valt. Wanneer er een vochttekort ontstaat in de bovenliggende laag wordt het eerder opgevangen hemelwater gebruikt om de grond, door middel van capillair doek en conen, weer op veldcapaciteit te brengen. Net zoals de Koersmix, zijn deze units geproduceerd vanuit het cradle to cradle principe.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen