Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Urban Farmers

Looptijd: van 2 april 2012 tot 30 juni 2016
urban farming

Midden in de Haagse stad heeft Urban Farmers een Dakboerderij gebouwd. 'Nieuwe boeren'  verbouwen gezonde groenten én vis  op een duurzame manier. Dat doen ze doormiddel van een aquaponic systeem: duizenden vissen leveren voedingsstoffen voor de planten in de kas op het dak en het overtollig water van de kas gaat weer terug naar de viskwekerij. 

Want: vers, gezond en lekker eten produceren; dat willen ze bij Urban Farmers. Maar belangrijker nog: dat willen wij allemaal ook voor onze volgende generaties.Juist daar lopen we tegen problemen aan. Op dit moment leven we namelijk met 7,3 miljard mensen op onze aarde en dit aantal groeit exponentieel. Hoe gaan wij de kinderen van onze kinderen (gezond)  voeden? Vergeet daarnaast ook niet hoeveel voedselverspilling er tegelijkertijd plaatsvindt, "paradoxaal en bizar", zo denken de Haagse stadsboeren, maar vooral: "daar hebben wij dus een oplossing voor: een voedselproductiesysteem wat duurzaam is voor mensen én milieu".

 

Wil je zelf Urban Farmers een bezoeken? Boek een rondleiding via hun website of kom (gratis) langs tijdens de wekelijkse Dak Markt - elke vrijdag van 16.00-19.00u."

 

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen