Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Urolastic

Looptijd: van 1 juni 2010 tot 31 mei 2012

 

Het doel van deze nieuwe behandelmethodiek voor meerdere vormen van stressincontinentie is om een veel patiëntvriendelijkere, veel minder risicovolle en veel goedkopere toepassing dan de huidige gangbare behandelingen voor diverse typen stressincontinentie te ontwikkelen.

De behandelingsmethodiek gaat uit van het herstellen van de anatomie van de blaashals door het eenvoudig via een katheter inbrengen van een tweecomponenten vloeistof, die na uitharding de blaashals flexibel verstevigt. Behandeling is poliklinisch en met lokale verdoving uit te voeren. De ontwikkeling van urolastics vergt relatief weinig financiële middelen, terwijl de economische effecten relatief enorm zijn. Er komt een concreet eindproduct waarvan de verwachte marktkansen hoog zijn. Doordat de behandeling teruggevoerd wordt naar één poliklinische behandeling wordt het gebruik van materialen, mensen en ruimten uitgespaard met een bijbehorend gunstig effect op het milieu.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen