Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Utrecht Innoveert: The Next Step

Looptijd: van 1 april 2009 tot 31 juli 2014
The Next Step

De regio Utrecht vergroot innovatief potentieel

De Taskforce innovatie Utrecht (TFI) bestaat sinds 2005 en is uitgegroeid tot dé motor van het innovatieproces in de provincie Utrecht. Kansen voor West heeft TFI financieel ondersteund bij het gecoördineerd bijeenbrengen van kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven, met speciale aandacht voor het MKB. TFI heeft daarvoor vele initiatieven genomen, van advies tot de ontwikkeling van nieuwe projecten, van het in kaart brengen van de regionale innovatiebehoefte tot het scouten van nieuwe ideeën voor projecten. Een belangrijke invalshoek daarbij is het sturen van ondernemers op ‘crossovers’, waarbij innovatieve oplossingen de eigen sector of bedrijfskolom overstijgen. Zo kunnen nieuwe markten ontstaan op de breukvlakken van de oude sectoren.

Kansen voor West heeft bijgedragen aan het vergroten van het innovatief potentieel. Dit is bij alle activiteiten de rode draad en een noodzakelijke voorwaarde voor een toekomstgerichte economische ontwikkeling van de provincie Utrecht. Een belangrijke stap werd gezet met de oprichting van Economic Board Utrecht (EBU), waarin de krachten zijn gebundeld en bestaande netwerken opgeschaald. Waar voorheen de uitvindingen te weinig verbinding met de markt hadden, heeft TFI er op deze manier voor gezorgd dat de markt meer leidend is geworden. Met het commitment van EBU heeft TFI het Utrechts innovatief vermogen aanzienlijk vergroot.'Crossover: Mijnheer Jansen doet aan virtuele fysiotherapie via zijn televisie en heeft veel baat bij zijn ‘applied game for health’.'

Samenwerking tussen : provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen