Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Utrecht Science Park

Looptijd: van 1 juli 2008 tot 31 december 2014

Het Utrecht Science Park is gevestigd in De Uithof. Dit is een plek waar onderwijs, onderzoek en kennisintensieve bedrijven elkaar versterken. Het Utrecht Science Park creëert een klimaat waarin kennisuitwisseling, kennisvalorisatie en een lokale economie tot bloei kunnen komen.

Zo worden wetenschappers en studenten op weg geholpen om hun eerste stappen te zetten naar het ondernemerschap. Onderzoeksresultaten met commerciële potentie worden door het Utrrecht Science Park omgezet in economische activiteiten. Verder is het Science Park de schakel tussen ondernemers die willen samenwerken met kenniscentra in de directe nabijheid of zich in het park willen vestigen.

Voor bedrijven komt minimaal 4000 m2 bedrijfsruimte beschikbaar. De gemeente Utrecht werkt bovendien aan een nieuwe ruimtelijke visie, waardoor, los van deze 4000 m2, extra bedrijfsruimte beschikbaar komt voor ondernemingen die zich in het Utrecht Science Park willen vestigen.

Het Utrecht Science Park Utrecht wil uitgroeien tot het kloppende hart van een regionaal netwerk van hoogwaardige vestigingslocaties en projecten gericht op kennisintensieve bedrijven in de provincie Utrecht. Het netwerk en het Utrecht Science Park trekken innovatieve bedrijven aan en vormen een bakermat voor nieuwe kennisintensieve bedrijvigheid.

Samenwerking tussen : de gemeente en provincie Utrecht, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen