Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

VAB Moergestelseweg 3 - Haghorst

Looptijd: van 30 oktober 2017 tot 1 september 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Huidige situatie
Binnen het agrarisch bouwblok zijn 2 kadastrale percelen aanwezig met 3 verschillende eigenaren. De Noordelijke helft van het bouwvlak is in gebruik als productiegerichte paardenhouderij. De (bedrijfs)woning is in eigendom van mijn moeder en wordt door haar bewoond. De rest van het perceel is in mijn eigendom. Op het perceel is de voormalige boerderij (bedrijfswoning) aanwezig maar is geen sprake (meer) van een agrarisch bedrijf.

Deze situatie was aanwezig op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan Buitengebied en valt hiermee onder het overgangsrecht. Dit betekent dat het gebruik van grond en bouwwerken mag worden voortgezet. De agrarische opstallen zijn jaren geleden al gesloopt, behoudens één vrijstaand bijgebouw direct achter de woning en een schuur.

Gewenste situatie
Ik wil de woonboerderij van mijn moeder overnemen en met mijn gezin ter plaatse gaan wonen. Hiervoor zal de bestaande boerderij worden verbouwd. Het schuurgedeelte wordt verbouwd en betrokken bij de woning en mijn moeder blijft wonen in een deel van het huidige woonhuis onder de noemer "huisvesting in verband met mantelzorg".
Het vrijstaande bouwwerk ten Zuidwesten van de woonboerderij wil ik graag verbouwen tot een bed & breakfast, gericht op paardeneigenaren (2 gezinskamers) en een groepsaccommodatie. Daarnaast bestaat de wens om een extra overnachtingsmogelijkheid te bieden in de vorm van een trekkershut of een kleine woonwagen teneinde iets meer te bieden dan de doorsnee bed & breakfast. De toegang tot deze voorzieningen wordt gesitueerd in het Zuidwesten van het perceel. De vergunning voor deze uitweg dateert van februari 2002.

Om nabij de bed & breakfast een buitenplaats te kunnen aanleggen, is het gewenst de schuur te verplaatsen in Westelijke richting.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen